Preziceri pentru anul 2020 pe Amazon

Preziceri pentru anul 2020 pe Amazon : 5 mari schimbări in Noul An.

Anul 2020 vine cu multă emoție, cu o mulțime de mari schimbări în lumea retailului online - și anume pe gigantul online retailer Amazon.

Acest articol prezintă cinci predicții majore pe care le avem despre Amazon pentru 2020, inclusiv date, surse și expertiză pentru a avea fundament. 

1. Amazon își va încheia Serviciul de mesagerie Cumpărător -Vânzător.

Serviciul de mesagerie Cumpărător-Vânzător Amazon este un instrument care permite vânzătorilor terți Amazon să comunice direct cu clienții care au achiziționat produsul. Credem că Amazon va dizolva sistemul în 2020.

De ce?

În primul rând, în ultimii doi-trei ani, Amazon a făcut din ce în ce mai dificil pentru vânzătorii terți (în special vânzătorii care folosesc sistemul său de logistică internă, Completarea de către Amazon), să comunice cu cumpărătorii care cumpără de la ei.

În martie 2017, Amazon a adăugat o caracteristică care le-a permis clienților din SUA să opteze pentru a primi mesaje în sistemul de mesagerie. Un an mai târziu, Amazon a extins această politică pe piețele sale din Marea Britanie și Japonia (FeedbackExpress).

Drept urmare, vânzătorii care au trimis e-mailuri către clienți vor primi acest e-mail:

„Stimate vânzător,

Nu am putut să livrăm mesajul pe care l-ați trimis pentru [numărul comenzii], deoarece cumpărătorul a ales să renunțe la primirea mesajelor nesolicitate de la vânzători.

.......

Cu sinceritate


Asistență Amazon Vânzător 

Unii vânzători au văzut imediat schimbările ca fiind obraznice.

Clienții care pot să renunțe la mesaje nu ajută experiența clienților Amazon și nici nu ajută vânzătorii. Rău pentru afaceri pe ambele capete. Nu are sens ”, a comentat un utilizator la un forum al vânzătorilor Amazon în urma modificării.

Anecdotic, am observat că aproximativ jumătate din mesajele pe care le trimiteam clienților erau blocate de noul sistem Amazon.

Următorul indiciu pe care îl avem ca Amazon este pregătit să-și desființeze serviciul de mesagerie este actualizarea continuă a condițiilor sale de comunicare.

Pe 17 noiembrie 2019, Amazon a trimis un e-mail cu privire la mesageria vânzătorilor. A inclus limitări specifice în ceea ce vânzătorii pot și nu pot spune în comunicările lor către clienți. În plus, au introdus limitări ale numărului de ori în care vânzătorii pot solicita recenzii și feedback-ul vânzătorilor.

În cele din urmă, Amazon a început să introducă propriile sale funcții care urmăresc să înlocuiască funcțiile de mesagerie cumpărător-vânzător.

Poate cel mai mare dintre acestea este butonul „Solicitați o recenzie” introdus pe 13 noiembrie, 2019. În loc să trimită mesaje către clienți manual sau prin intermediul unei aplicații de mesagerie automată cum ar fi Launch, vânzătorii pot face clic pe un buton din fereastra comenzilor pentru a trimite unui client o continuare- cerere de revizuire

De ce ar face Amazon asta?

Amazon le-a spus de mult timp vânzătorilor săi că este o companie „Clientul e cel mai Important”. De fapt, este vorba despre primele rânduri ale declarației sale de misiune.

„Viziunea noastră este să fim cea mai centrată companie centrată pe clienți; pentru a construi un loc în care oamenii pot veni să găsească și să descopere orice ar putea dori să cumpere online.Orice perturbare a acestui proces merge împotriva acestei declarații de misiune.”

Acordarea vânzătorilor frâu liber la baza de clienți a Amazonului îi expune pe cumpărători la manipulare, spam și alte practici rele, ceea ce contravine în mod clar filozofiilor concentrate pe clienți.

Potrivit Amazon, prima linie de apărare împotriva acestor actori răi este să se asigure că Amazon controlează mesajele vânzătorilor. Și cel mai simplu mod de a controla mesageria este de a elimina capacitatea vânzătorilor de a trimite mesaje.


2. Amazon va aduce Singles Day în S.U.A.

În timp ce Prime Day și Cyber ​​Monday sunt evenimente importante în SUA, în China nebunia cumpărăturilor de vacanță începe cu 11 noiembrie, cu „Singles Day”. Deci de „anti-Valentine’s Day”, cumpărătorii își achiziționează mărfuri pe parcursul unei singure zile.

„Singles Day” este atât de populară, încât Alibaba a revendicat vânzări de 38 de miliarde de dolari în toate filialele sale. Acestea sunt mai multe vânzări decât toți comercianții online din SUA au înregistrat între Black Friday și Cyber ​​Monday în 2019 - în total 24,4 miliarde de dolari.

Pe baza acestei scrieri, se preconizează că vânzările cu amănuntul online totale pentru întregul sezon de cumpărături pentru vacanțe din 2019 vor fi de 143,8 miliarde de dolari. Aceasta este puțin peste trei ori ceea ce a făcut Alibaba singur într-o singură zi.

Și deja am văzut dovezi că alte țări încep să adopte „Singles Day”.

În timp ce a studiat ce țări participă la Black Friday în întreaga lume, atât Emiratele Arabe Unite, cât și Spania - două țări în care Amazon are prezență - au preferat ofertele și promoțiile de „Singles Day” decit cele de Black Friday.

„Singles Day” atrage probabil interesul celor care poate nu au (sau doresc) să dea cadouri în timpul sărbătorilor. Prin oferirea de oferte pentru acele „persoane singure” înaintea obișnuinței tipice de sărbători, creează o nouă tradiție de sărbători.

„Singles Day”extinde eficient piața pentru comercianții cu amănuntul.

 

De ce ar participa Amazon la Singles Day?

Amazon este cunoscut pentru crearea ofertelor de scurta durata pentru clienții săi. Ofertele de la mijlocul verii pe Amazon, Prime Day, a adus venituri pentru vânzătorul american de 7,6 miliarde de dolari în acest an. Vanzari duble fata de cel din 2018 pentru Prime Day.

Prin urmare, în cazul în care „Singles Day” aduce astfel de sume enorme de bani pentru Alibaba (despre care bănuim că va deveni în curând cel mai mare concurent al Amazonului), este doar o chestiune de timp înainte ca Amazon să extindă sezonul de sărbători pentru a include „Singles Day”.
Singurul obstacol aparent pentru „Singles Day” din SUA chiar acum este conflictul calendaristic cu „Ziua Veteranilor”. De asemenea, cade pe 11 noiembrie și poartă un ton contradictoriu solemn.

 

3. Amazon va intra pe piețele africane.

Având în vedere că două treimi din lume participă la promoția de vânzări de Black Friday într-o formă sau alta, nu este surprinzător că multe țări africane participă și ele.

Mai mult decât Amazon și Alibaba (care ambele nu au prezență în Africa), retailerul online Jumia și concurentul său de cărămidă și mortar / online, Shoprite, au dominat rezultatele motorului de căutare pentru Black Friday în țările africane.

Jumia - începută în 2012 la Lagos, Nigeria - este prezentă în 13 țări africane. Presa se referă adesea la „Amazonul Africii”.

VOA News a raportat că vânzările de Black Friday în Africa în 2019 au fost cu 1.331% mai mari decât vânzările normale. În țara natală a Jumiei, Nigeria, au înregistrat vânzări medii de 60 de dolari pe cumpărător. În Africa de Sud, țara de origine a Shoprite, au văzut aproape 120 de dolari pe cumpărător. Nu mai vorbim, prima bancă națională din Africa de Sud a raportat vânzări în valoare de 169 miliarde USD (USD) în timpul vacanței de cumpărături.

Și vânzările masive de vacanță nu sunt singurul lucru care face din Africa un teren de luptă atractiv pentru giganții cu amănuntul online precum Amazon și Alibaba.

Chiar în acest an, Uniunea Africană a anunțat Zona de Comerț Liber Africa . Acesta va permite comerțul liber între cele 54 de țări din Africa, similar cu cel al Uniunii Europene sau Acordului de liber schimb al Atlanticului de Nord .

Se preconizează că acordul comercial va stimula creșterea locurilor de muncă, precum și PIB-ul general al Africii.

Cum va răspunde Amazon?

Predicția noastră nu este că Amazon va intra pe piață pentru a concura cu Jumia și Shoprite. În schimb, prezicem că Amazon va achiziționa unul sau altul, la fel cum au făcut și cu retailerul online Souq din Orientul Mijlociu, în 2017 (Souq este acum Amazon.ae).

Și din moment ce QZ a raportat în noiembrie că Jumia a avut probleme cu menținerea rețelei sale de vânzare costisitoare (care înregistrează pierderi de peste un miliard de dolari), credem că Jumia este ținta cea mai probabilă.

În prezent, Jumia este evaluată la 410,94 milioane USD, mai puțin de o treime din evaluarea IPO în aprilie 2019. Aceasta este cu aproape 200 milioane USD mai mică decât valoarea în numerar pe care Amazon a plătit-o pentru Souq în 2017.

Deci, am putea vedea Amazon.ng în viitor? Un fenix care se ridică din cenușa unui Jumia doborît? Credem că da.

 

4 - Amazon va face schimbări mărețe ca răspuns la recenzii false.

Dacă există o singură predicție ușoară pentru Amazon în 2020, este aceea că cruciada Amazon pentru a încheia recenziile false pe platforma de vânzare cu amănuntul va continua în noul an.

Deoarece schimbarea condițiilor de serviciu din octombrie 2016 care a interzis vânzătorilor să trimită produse stimulate în schimbul recenziilor, Amazon continuă să își actualizeze condițiile de serviciu pentru a combate această problemă în curs.

Deja în acest articol, am observat că Amazon este probabil să-și dizolve Serviciul de mesagerie Cumpărător-Vânzător. Dovezile pe care le-am indicat către această teorie provin direct dintr-o altă actualizare a termenilor de serviciu care va intra în vigoare pe 29 decembrie 2019.

Actualizarea este preocupată în principal de recenzii și de vânzătorii de limbă pe care îi utilizează în comunicare.

Vânzătorii care folosesc următoarea tactică încalcă condițiile de utilizare ale Amazonului:

  • Publicarea de recenzii ale propriului produs sau ale concurenților lor.
  • Oferirea unei terțe părți cu o recompensă financiară, reducere, produse gratuite sau alte compensații în schimbul unei recenzii asupra produsului lor sau a produsului concurentului. (Aceasta include utilizarea serviciilor care vând recenzii ale clienților, site-uri web sau grupuri de social media.)
  • Oferirea (sau oferirea de a furniza) o rambursare sau rambursare după ce cumpărătorul scrie o recenzie. Aceasta include rambursarea prin intermediul unei metode de plată non-Amazon. (Acest lucru se poate realiza prin mesagerie cumpărător-vânzător pe Amazon, contactând direct clienții de pe Amazon sau utilizând servicii terțe, site-uri web sau grupuri de social media.)

În octombrie 2016, la două săptămâni după ce ReviewMeta a publicat un videoclip care arată o corelație directă între ratingurile de recenzie ridicate și clienții care au primit produse gratuite sau puternic reduse, Amazon a introdus interdicția recenziilor stimulate.

Atunci când Bernie Sanders a folosit media socială pentru a proteja maltratarea pe Amazon a lucrătorilor din centrele de împlinire și salariile mici, Amazon și-a mărit salariul minim la 15 dolari pe oră.

Și presa negativă nu s-a oprit. Dar, din păcate, Amazon nu a găsit încă un remediu pentru problemele sale cu recenzii false.

Într-un raport publicat de EcomCrew, platforma a identificat metodele de top ale vânzătorilor chinezi pentru a manipula Amazon. Unul dintre cei menționați a fost manipularea revizuirii.

Zach Franklin, de la AMZ Kungfu, care a declarat pentru EcomCrew că, în experiența sa, 50% dintre vânzătorii chinezi folosesc tactici de pălărie neagră pentru a obține termenii serviciului Amazon. Pentru vânzătorii chinezi, „evaluează vânzările egale”.

Ce modificări va face Amazon?

Iată câteva dintre ideile sugerate de echipa noastră de experți:

  • Accentul sporit pe Registrul de mărci Amazon, inclusiv funcții speciale care împiedică vânzătorii casual de a avea o prezență extinsă pe platformă.
  • Redactare în limba engleză obligatorie pentru înregistrări.
  • Algoritmi care urmăresc viteza de revizuire. De exemplu, dacă un produs a fost lansat în urmă cu 30 de zile, a făcut 150 de vânzări și are deja 75 de recenzii, Amazon va semnaliza înregistrarea pentru revizuire.
  • Conturile vânzătorului interzise de informațiile bancare / carduri de credit.
  • Conturile vânzătorului interzise de producător (Amazon ar putea adopta o metodă de urmărire a originii produselor similar cu modul în care funcționează baza de date a furnizorilor Jungle Scout).

5 - Amazon va încheia FBM pentru anumite categorii.

În cele din urmă (și acesta poate fi extrem), prezicem că Amazon va pune capăt FBM pentru unele categorii de produse.

Completarea de către Merchant (FBM) este un program prin care vânzătorii terți își pot lista produsele pe Amazon și apoi pot îndeplini comenzile. Acest lucru este în contrast cu programul "Fulfillment by Amazon" (FBA). Cu FBA, vânzătorii își listează produsele pe Amazon, apoi Amazon se ocupă de stocarea, preluarea, ambalarea și expedierea produselor către utilizatorii finali.

FBM prezintă o răspundere de două ori pentru Amazon.

În primul rând, FBM oferă o modalitate pentru vânzătorii de „pălării negre” de a lista bunurile contrafăcute pe alte înregistrări. Uneori, aceste înregistrări false sunt expediate din alte țări. Acest lucru creează termene de livrare mai lungi și dăunează evaluărilor produsului în sine.

În al doilea rând, Amazon nu poate controla branding-ul și mesageria cu FBM la fel cum o pot face cu FBA.

Deși Amazon are reguli aplicabile pentru ca vânzătorii FBM să fie respectați cu privire la timpii de expediere, la calitatea ambalajului și la urmărirea serviciilor pentru clienți, vânzătorii FBM care nu respectă aceste standarde de transport și servicii pentru clienți nu pot fi penalizați de Amazon.

Aceste persoane pot fi penalizate doar prin recenzii negative ale vânzătorilor (care sunt diferite de recenziile produselor). Iar recenziile vânzătorilor sunt vizibile numai atunci când faceți clic pe opțiunea „mai mulți vânzători” - ceea ce o fac majoritatea oamenilor.

Cu toate acestea, nu credem că Amazon va elimina total funcționalitatea FBM.

La începutul acestui an, am analizat cele mai vândute produse pe categorii și pe tip de vânzător. Am descoperit că vânzătorii de FBM excelează (și chiar domină) anumite categorii. Așadar, categoriile cu produse de înaltă calitate, greu de livrat - cum ar fi aparate, saltele și mobilier - sunt susceptibile să rămână deschise vânzătorilor FBM.

Pe baza acestor date, prezicem că Amazon va dizolva FBM pentru categorii precum Bucătărie, jucării și sport șau aer liber, care tind să aibă articole mai ușoare, mai livrabile (în comparație cu aparate, mobilă și saltele).

Cel puțin, comercianții FBM vor avea restricții mai stricte asupra tipurilor de produse pe care le pot vinde.

 

Concluzie

Nu, nu avem o bilă de cristal. Dar încă ne simțim încrezători în predicțiile noastre Amazon pentru 2020 și suntem încântați să vedem care se vor întâmpla.

Ce alte predicții aveți pentru 2020? 
Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published