Ghidul începătorului: Cum să structurezi o campanie “Pay Per Click (PPC)”


Rularea unei campanii PPC pe Amazon poate fi o metodă foarte profitabilă pentru vânzătorii care abia au lansat un produs, aduce vânzări substanțiale pentru produsul lor,  crește potențialul pentru a acumula mai multe recenzii și sporește vizibilitatea produsului.

Cu toate acestea, este necesar ca vânzătorii Amazon să investească mai mult timp la început pentru a structura corect campaniile lor.

Mai jos vă vom prezenta abordarea recomandată pentru structurarea unei campanii sponsorizate și sfaturile noastre care vă vor ajuta să începeți optimizarea Amazon PPC.

PAȘI SIMPLI PENTRU SETAREA PRIMEI CAMPANII PAY PER CLICK


1 Pentru fiecare produs (ASIN), veți crea două campanii, o campanie automată și o campanie manuală.

2 Creați mai întâi campania automată și lăsați-o să ruleze timp de minimum două săptămâni.

3 După ce ați colectat o cantitate rezonabilă de date, descărcați raportul privind termenii de căutare și treceți prin el pentru a găsi cuvintele cheie de conversie ridicate pentru a le adăuga într-o nouă campanie manuală.

Pentru campania manuală, va trebui să creați trei grupuri de anunțuri separate (pentru fiecare tip de potrivire a cuvintelor cheie), una pentru potrivire amplă( Broad Match), potrivire expresie (Phrase Match) și potrivire exactă (Exact Match).

5 Setați durata și bugetul pentru campania automată și manuală. Pentru campania manuală, va trebui, de asemenea, să setați suma licitată zilnic, începeți cu oferta estimată oferită de Amazon și ajustați corespunzător.

Notă: Dacă aceasta este prima campanie publicitară, vă recomandăm să configurați un buget de 10 USD pe zi și să păstrați durata nedeterminată pentru a urmări modificările în desfășurare din campanie.

Sfat: Asigurați-vă că ați combinat raportul privind termenii de căutare pentru cuvintele cheie lungi. Acestea sunt cuvintele cheie utilizate de clienți cu o intenție de căutare mai precisă, ceea ce înseamnă că veți direcționa clienții în continuare în canalul de conversie. Cuvintele cheie cu coadă lungă(”long tail”) sunt profitabile pentru vânzători, deoarece acestea tind să aibă o rată de conversie mai mare și un CPC (Cost Per Click) mai mic, deoarece există mai puțină concurență pentru aceste cuvinte cheie.

Utilizăm instrumente de colectare a cuvintelor cheie pentru campaniile PPC

Pentru a scala rapid lista de cuvinte cheie relevante utilizați instrumente de căutare a cuvintelor cheie, gen: MerchantWords, SonarSeochatScientific Seller, etc.

Aceste instrumente folosesc algoritmi complecși care pot detecta ceea ce cumpărătorii caută pe Amazon și colectează termenii de căutare în baza lor de date.

Astfel, sugestiile de cuvinte cheie din aceste instrumente se bazează numai pe interogări reale de căutare ale Amazonului.

Cum utilizăm Sonar pentru a găsi cuvinte cheie de calitate pentru campaniile cu targeting manual

Introduceți un cuvânt cheie legat de produs și alegeți cele mai relevante cuvinte cheie (de exemplu, cuvinte cheie cu un volum mare de căutări) din rezultate.


Sonar va afișa o estimare a volumului de căutare pentru fiecare sugestie de cuvinte cheie, acest lucru vă va ajuta să identificați rapid cuvintele cheie "valoroase" pe care doriți să le adăugați la campania manuală.

De asemenea, puteți să copiați și să inserați cuvintele cheie cu coadă lungă(”long tail” keywords)  pe care le-ați identificat în raportul de căutare în Sonar, care va genera apoi o listă extensivă de cuvinte cheie relevante, pe care veți putea să le exportați prin intermediul programului Excel și adăugați-le în campania manuală.


După 4-6 săptămâni, va deveni clar, în mod normal, ce cuvinte cheie funcționează mai bine decât altele. În acest moment, veți dori să reduceți treptat sumele licitate pentru cuvintele cheie care nu au fost convertite pe care le-ați identificat.

Notă importantă: Evitați să modificați prea rapid sumele licitate, veți dori să vă asigurați că ați colectat suficiente date înainte de a efectua ajustări ale sumelor licitate. O regulă generală constă în colectarea a cel puțin 1000 de afișări și, în mod ideal, mai mult de 5 000 de afișări, deoarece rata tipică de click (CTR) este de 0,2% (adică 100 de clickuri). De asemenea, evitați modificările drastice ale sumei licitate; veți dori să creșteți / micșorați în mod incremental cu 20-30%.

Cum puteți optimiza sumele licitate CPC?

Odată ce ați creat o campanie de anunțuri pentru produsul Amazon, va trebui să învățați să optimizați sumele licitate CPC, pentru a vă controla cheltuielile și pentru a evita licitarea cuvintelor cheie care este puțin probabil să vă convertească.

Vânzătorii trebuie să înțeleagă că testarea ofertelor se află în centrul optimizării CPC și puteți să vă optimizați sumele licitate numai dacă ați colectat suficiente date pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la posibilitatea de a micșora / crește sumele licitate pentru cuvinte cheie.

În primul rând, va trebui să calculați obiectivul ACoS (Costul mediu de vânzare). Prin compararea ACoS-ului real cu ACoS-ul țintă, veți putea măsura performanța anunțurilor în raport cu marja de profit a obiectivului.

Regulile pentru optimizarea CPC

  • Dacă ACoS-ul real este mai mare decât ACoS-ul țintă, înseamnă că cheltuiți prea mult, adică ar trebui să reduceți suma licitată pentru a testa dacă puteți reduce cheltuielile de anunțuri, fără a afecta considerabil vânzările.
  • Dacă ACoS real este mai mic decât ACoS țintă, înseamnă că aveți mai mult buget pentru a cheltui, adică ar trebui să măriți suma licitată și să monitorizați săptămânal rata de creștere/micșorare a ACoS-ului.
  • În cazul în care cuvintele cheie nu primesc nicio afișare, verificați categoria de produse și asigurați-vă că este corectă și că aveți cuvântul cheie inclus în cuvintele din listare sau din back-end. Dacă categoria de produse este corectă și cuvântul cheie este inclus în înregistrare, atunci veți dori să începeți să creșteți suma licitată, pentru a testa dacă o sumă licitată mai mare poate face cuvântul cheie "activ".
  • Cuvintele cheie care nu generează vânzări pe o perioadă mai lungă de timp și rămân neprofitabile chiar și după ce suma licitată pentru cuvintele cheie respective este redusă, ar trebui să fie eliminate din campania manuală și adăugată în lista de cuvinte cheie negative.

Ca vânzător Amazon, este important să investești timpul pentru a învăța cum să structurezi corect campaniile PPC. Acest lucru devine critic pe măsura creșterii volumului de produse și veți dori să aveți o structură optimă a campaniei publicitare pe care să o puteți personaliza cu ușurință pentru a sprijini creșterea afacerii pe Amazon. Sper foarte mult că am reușit să explicăm simplu și clar cum funcționează campaniile PPC. Așteptăm sugestii sau propuneri pe pagina noastră de Facebook sau la info@amazonrocket.com .

Autor: Maxim Gherea, PayPerClick EXPERT


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published