De ce 2021 este momentul potrivit sa incepi o afacere online?

Acum, că 2020 ne-a încurajat să îmbrățișăm faptul că atât de multe lucruri sunt în afara controlului nostru, putem vedea mai clar ce a funcționat în lume și ce nu. Avem, de asemenea, mai mult timp să ne focusăm pe domeniile vieții noastre care se află sub controlul nostru.

Am lansat proiectul Amazon Rocket in anul 2018 dar...paradoxal sau nu, în mijlocul pandemiei am primit cele mai multe cereri de a oferi răspuns la întrebarea: cum și unde pot vinde produse online?.

În aceste perioada se creează un nou val - unde oamenii vor face tranziția la e-commerce foarte rapid - din comoditate dar și din necesitate.

Înainte să ofer un răspuns la întrebarea de mai sus, vreau să aduc câteva exemple de afaceri care au fost lansate în perioade de criză:

- În perioada recesiunii din 1957 până în 1958, s-a deschis primul hotel Hyatt.

- Microsoft a fost fondată în timpul recesiunii embargoului petrolier din 1973 până în 1975.

- Marea recesiune din 2007 până în 2009 a văzut crearea mai multor start-up-uri precum Uber, precum și popularul magazin de închirieri de vacanță Airbnb.

Dacă v-ați întrebat dacă acum este sau nu cel mai bun moment pentru a începe o companie sau dacă ați început deja să vă scufundați în antreprenoriat, dar vă indoiti de decizia luata, mai jos sunt cateva motive pentru care ar trebui să aveți încredere în instinctele voastre.

 

Să ne întoarcem la întrebarea noastră: 

Unde și cum pot vinde produse online?

Comment: Dacă nu aveți un produs pe care îl vindeți, dar doriți să începeți o afacere online, recomand să citiți articolul de mai jos:
- Cum alegi produsul potrivit pentru a începe o afacere online?

Scenariul A: Vom porni de la premisa precum că până acum ați avut o afacere mare sau mică care vindea produse fizic. Să presupunem că vindeați huse pentru telefon. Pandemia a închis toate locațiile unde vindeați produsele și v-ați trezit că unica sursă de venit a fost amputată. Cum vă adaptați?

Pași:
a.Identificați cea mai mare platformă locală de vânzări, în cazul României este Emag.ro iar în cazul Moldovei este 999.md.

b. Mergeți la un fotograf profesionist și faceți poze la produsele dvs. pe fundal alb. Apelați la un designer ca să vă creeze câteva poze cu: caracteristici produs, dimensiuni produse, detalii produs, ambalaj produs.

c. Creați un account de vânzător pe platforma pe care ați decis să vindeți și listați produsele acolo. Aveți grijă să adăugați o descriere text cât mai detaliat și să oferiți garanția calității pentru a fi credibil. După ce ați listat produsele, este necesar să oferiți o promoție pentru a face câteva vânzări și a obține primele review-uri, acestea vor da credibilitate și vor crește dinamica vânzărilor.

d. Apelați la un serviciu de curierat care va ridica zilnic produsele vândute și le va livra clienților voștri.

e. Creați o pagină business de Fb și IG și începeți promovarea produselor dvs acolo pentru a crea o comunitate de oameni interesați. Ulterior - veți targeta acești oameni cu ad-uri unde veți promova produsele vândute.

Același scenariu poate fi aplicat și pentru platformele Internaționale de vânzări, dacă credeți că produsele pe care le vindeți au potențial mai mare acolo. Cea mai mare platformă de vânzări online este Amazon.com - cu 197 milioane de potențiali clienți care vizitează magazinul în fiecare lună. 

Comment:

 - Cum deschideți un cont de vânzător pe Amazon și cum livrați produsele acolo?

Găsiți informația în articolele de mai jos.

- Ce este AMAZON FBA?

- Cum deschizi un cont de vanzator pe Amazon?

 

 Scenariul B: Sunteți deja prezenți pe platformele de vânzări și doriți să creați o predictibilitate a afacerii dvs. online și/sau să construiți propria bază de date cu clienții voștri - ceea ce platformele oferă.

Amazon, Emag, Ebay, etc. sunt niște platforme care vă oferă rapid posibilitatea să vindeți produse online, DAR - toată informația clientului care cumpără produsul, rămâne la ei. Astfel - veți fi dependent total de platformă unde vindeți.

Există totuși o soluție pentru cineva cu foarte puțină expertiză tehnică pentru a vă crea propriul magazin online, unde să vindeți produse. Această soluție poartă numele de Shopify.com.

Shopify este o platformă care va permite să deschideți un magazin online, în maxim 30 de minute. Această platformă va pune la dispoziție următoare posibilități:

- Alegerea unui template foarte user friendly de magazin online

- Integrarea contului bancar sau paypal cu site-ul durează maxim 5 minute

- Adăugarea produselor și content-ului poate dura maxim câteva ore
- Selectarea modalității de curierat este inclusă în platformă și este doar la câteva click-uri distanță.

Mai pe scurt, dacă ați decis să vă lansați afacerea online, Shopify vă poate oferi toate serviciile unei companii de web design (care pot costa zeci de mii de de dolari) la doar 29$/lunar. Iar partea cea mai frumoasă este că nu trebuie să mergeți la bancă pentru a vă seta plățile pe site, este necesar doar să inserați datele bancare în setări și în minutul următor puteți primi prima plată pe site de la clienții care cumpără produsele voastre.

După ce ați construit magazinul online, urmează partea cea mai "dureroasă", să aduceți clienții potriviți pe site care să facă cumpărături. Aici intervine social media și voi scrie un articol la acest subiect, cu strategii de atragere a traficului potrivit, în viitorul foarte apropiat. ( stay tuned:)

Fie că ați decis să mergeți pe scenariul A sau pe scenariul B, important este că ați făcut primii pași pentru a începe o afacere online. De ce este important să faceți primii pași în e-commerce?

Pentru că:

a. Consumul de conținut online este mai mare ca oricând, fiind un moment excelent pentru înființarea unei companii

b. Consumatorii caută mai mult ca niciodată soluții la problemele lor online.

c. Comerțul electronic a crescut cu aproape 40% în urmă Covid-19.

Dacă încă stați pe gânduri dacă să începeți să dezvoltați această direcție sau nu, răspundeți la o singură întrebare

- De câte ori ați căutat produse sau servicii online în ultimele 7 zile? Răspunsul va fi motivația principală să vă creșteți afacerea online.

 

Pentru asistență în dezvoltarea afacerii dvs. online, scrieți-ne pe email: vladvedrasco@gmail.com . Promitem să fim super receptivi!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published