De câți bani avem nevoie pentru a începe o afacere pe Amazon?

    

Cu siguranță, este o întrebare la care trebuie să ai un răspuns înainte de a investi bani în orice afacere și desigur vânzările online nu sunt o excepție de la această regulă.

 Răspunsul meu la intrebarea de mai sus este unul simplu și poate nesatisfăcător pentru început: Depinde

 În acest articol, voi examina toate serviciile și costurile pentru care trebuie să fiți pregătiți atunci când începeti să vindeți produse pe Amazon.

 Voi incepe cu 3 sfaturi foarte utile legate de vânzările pe Amazon.

1. Începeți cât mai curând.

Timpul este cel mai important atu pe care îl aveți acum. Cu cât mai devreme începeți această afacere, cu atât mai repede vă veți dezvolta. Regretul, numărul 1 al sellerilor intervievați de noi în cadrul proiectului Amazon Rocket, a fost că nu au început mai devreme această afacere.

2. Începeți cât mai curând.

Cu cât mai repede veți lansa un produs într-o categorie cu concurența redusă cu atât mai mari sunt șansele ca să ajungeți în topul categoriei respective. Apoi nu ramâne decât să vă păstrați poziția și să lansați produse noi în această categorie.

3. Începeți cât mai curând.

 În cazul majorității sellerilor intervievați de noi, profitul lunar, după 18 luni de la lansare, este egal cu 66% din investiție. Iar in perioada de până la 18 luni, 50% dintre selleri au raportat venituri lunare de minim 10K.

 În medie, veniturile cresc cu 14% pe lună în primii 5 ani dupa lansare.  DAR, aceste perspective promițătoare vor veni cu timpul și doar dacă planificați totul corect.

 

  Din start vreau să vă previn că cifrele de mai sus și cele  pe care urmează să le explorăm, ar putea părea descurajante. Dacă sperați că veți deveni milionar în urmatoarele câteva luni sau săptămâni, atunci puteti să închideți liniștit acest articol, pentru că nu este ceea ce căutați. Vânzările pe Amazon sunt o afacere long term, care necesită investiții și foarte foarte foarte multă muncă.

 Pentru a face calculele corecte, e necesar să fac din start acest proces universal aplicabil, așa că trebuie să fac unele prezumții generale. Fiecare vânzător va avea o situație diferită, având diferite obiective și cerințe.Dar sper că veți putea adapta acest ghid la necesitățile voastre specifice.

 Vom porni de la urmatoarele premize, pentru ca calculele de mai jos sa fie valabile:

 

 • Vom vinde produse pe Amazon.com (și fie avem o adresa în SUA, sau avem o companie partener care poate recepționa produsele in SUA și le poate reexpedia la depozitul Amazon).
 • Prețul de vânzare al produsului pe Amazon va fi de minim 20 USD.
 • Costul aferent al produsului nostru (producerea inclusiv a ambalajul, plus transportarea până la depozitul Amazon va fi mai mic sau egal cu 4 USD.
 • Produsul va avea dimensiunile standard - poate fi plasat într-o cutie de pantofi.
 • Produsul va fi suficient de ușor pentru a fi transportat pe cale aeriană.
 • Vom cumpăra minim 500 de unități în lotul inițial de produse.
 • Planificăm să oferim 50 de unități pentru promoții la lansarea produsului.
 • Obiectivul nostru este de a obține 100% din randamentul investiției.
 • Vom vinde produsul nostru ca Private Label (cu brandul nostru aplicat pe produs și cutie), utilizând modelul FBA. Acest lucru permite o scalabilitate mai mare a afacerii pe viitor.

 Am enumerat punctele de mai sus fără să țin cont de un anumit produs, însă  ca să fie mai simplu, vom folosi un exemplu concret, să presupunem că vrem să vindem un iPhone Wood Case.

 

Procesul de cercetare al produsului.

Acesta este punctul cel mai important al oricărei lansări de succes. Asigurați-vă că aveți răspunsuri la toate întrebările în această etapă, dacă nu ați găsit deja produsul cu cerere mare, oportunitate și concurență scăzută. V-aș recomanda foarte mult să faceti subscribe pe site-ul nostru și veți primi gratuit Ebook-ul cu procesul de product research sau să citiți următorul articol. Acolo puteți vedea cel mai actualizat model pentru minimizarea riscului și găsirea produsului reușit.

 

Costurile inițiale pentru lansare.

Costuri Mostre(Samples):

Atunci când achiziționați un produs Private Label pentru a-l vinde utilizând Amazon FBA, mostrele de produs sunt imperative. Uneori există o diferență semnificativă între calitatea de facto a produsului și specificațiile pe care le vedeți pe Alibaba sau pe alte site-uri din China. Cea mai bună modalitate de a verifica calitatea și de a indentifica cel mai bun furnizor, este să comandați mostre ale produsului pe care vreti să-l lansați si să testați aceste mostre.

Atenție!!! Calitatea produsului pe care îl veți vinde, este cea mai mare prioritate. De asemenea, trebuie să găsiți un furnizor care vă poate oferi un preț bun, este comunicativ și este dispus să construiască un parteneriat pe termen lung.

Odată ce ați găsit potențiali furnizori,  vă recomandăm să obțineți o mostră de la top trei furnizori dintre cei selectați, în acest articol am descris detailat procesul de selectare a furnizorilor. Evident, există un cost asociat cu obținerea mostrelor. Uneori, furnizorul pe care îl alegeți vă va rambursa aceste costuri dacă decideți să faceti o comanda mai mare, merită să verificați în prealabil.

O regulă de bază aici, este că fiecare mostră costă aproximativ 100 de dolari, inclusiv livrarea în decurs de 5 zile in tara unde va aflati.

COSTUL
Prețul este de 100 $ / per mostră, pentru 3 mostre = 300 $

Costuri inventar:

Odată ce ați ales furnizorul, este timpul să achitati pentru achiziționarea lotului de 500 de produse.

Furnizorii pe care îi găsiți pe Alibaba vor solicita, în general, o cantitate minimă de comandă (MOQ), deci este necesar să luați  în considerare acest lucru. Am decis mai sus că achiziția inițiala va fi de 500 de unități.

Cu acest exemplu, vom presupune că produsul nostru va costa 4 USD per unitate, inclusiv costul produsului și transportul maritim sau aerian până în SUA. 500 de unități este un număr bun pentru a începe afacerea , bazat pe faptul că furnizorii sunt dispuși să producă și să păstreze costurile la un nivel redus, dacă comandați minim această cantitate.

COSTUL
Acesta se ridică la 4 $ / per unitate, pentru 500 de unități = $ 2000
 

Recomandări:

În premizele noastre, am alocat 50 de produse pe care le vom oferi la un preț redus, pentru a obține vânzările inițiale la lansarea produsului. Acest lucru este extrem de important pentru orice lansare de produse și cu aceste 50 de produse veți putea obține și primele review-uri organice. De asemenea, având sales velocity (viteza vânzarilor zilnice), produsul vostru va urca mai rapid în rank.

Un cod UPC:

Pentru a începe să vindeți produsul selectat pe Amazon, veți avea nevoie să obțineți un număr UPC (Număr de identificare al comerțului global), de obicei sub forma unui cod de bare. Citiți mai multe despre codurile de bare în acest articol.

 COSTUL
UPC-urile costă aproximativ 5 USD 

 

Alte costuri până la această etapă:

Costul lunar pentru Amazon Seller Central este 40$/lunar.

Un account pentru follow up emails(Feedback Genius sau Jump Send) - 40$/ lunar

Un account pentru a oferi 50 de produse la preț redus - 15$

 

Amazon Sponsored Ads:

Pe măsură ce generați mai multe vânzări (și obțineți mai multe recenzii cu campaniile de follow up prin e-mail), veți crește în rank pentru principalele keywords. O strategie de succes pentru lansarea produselor este de a rula sponsored ads (cunoscute și sub numele de Amazon PPC). Acest lucru vă poate ajuta să vă cresteti rapid vânzările.

COSTUL
 10 $ pe zi timp de 30 de zile = 300 $.

 

Trademark-ul

O actualizare recentă în lumea Private Label este aceea că Amazon a închis accesibilitatea pentru vechiul Brand Registry (registrul Amazon pentru inregistrarea bandurilor care vind pe Amazon) și a lansat o nouă versiune a acestuia în mai 2017.

Modificările esențiale sunt că cei care doresc să inregistreze brandul lor pe Amazon trebuie să depună cerere de înregistrare a brandului inițial la United States Patents and Trademark Office (USPTO). Aceasta înseamnă că trebuie să aplicați pentru  o marcă comercială și să așteptați aprobarea acesteia înainte de a putea accesa funcțiile suplimentare ale Amazon Brand Registry.

Nu voi intra prea mult în detaliu, dacă este necesar să obțineți o marcă comercială sau nu, dar puteți citi mai multe detalii aici.

Dacă tocmai ați început o afacere, aveți două opțiuni:

 1. Lansați produsul fără marcă comercială sau Brand Registry și vedeți cum merge și lucrați in directia respective odată ce începe vânzările
 2. Investiți din timp și obțineți certificatul de marca inregistrată, de obicei trebuie să așteptați până la 16 săptămâni pentru aprobare.

Personal, nu aș lăsa acest lucru să mă oprească, dar aș încerca să solicit  înregistrarea brandului paralel cu procesul de lasnsare pe Amazon. Doar asigurați-vă că analizați cu atenție atunci când creați marca dvs., pentru a vă asigura că veți putea aplica pentru o marcă comercială, fără a încălca pe viitor alte mărci comerciale sau nume deja existente.

Cât costă inregistrarea unui trademark in SUA?

Prețul este de la 350 $ pentru a aplica pentru o marcă comercială. Am plătit în total 500 de dolari pentru a aplica pentru o marcă comercială pentru ultima mea marcă, folosind trademarkengine.com.

COSTUL
Aproximativ 350 USD pentru aplicația de înregistrare a mărcii

 

Design:

Un designer grafic este un avantaj extraordinar în adăugarea legitimității brandului vostru. Acesta vă poate ajuta cu o multitudine de lucruri super necesare, cum ar fi logo-urile, designul ambalajelor și pozele pentru listarea produselor.

Este dificil să găsiți un designer bun la un preț rezonabil,  aceștia sunt de obicei foarte costisitori. Dar pentru o lansare rapidă a produselor, puteți găsi prețuri decente de la designeri talentați pe site-uri precum Upwork și Fiverr. Din propria experiență, puteți obține serviciul de care aveți nevoie doar pentru mai puțin de 100 de dolari.

COSTUL
Aproximativ 200 USD pentru design logo și product package.
 

Pozele produselor:

Nu pot supraestima importanța fotografiilor de înaltă rezoluție și de înaltă calitate a produselor. Când sunteți în competiție directa cu alți vânzători care pot avea produse similare, este super important ca produsul dvs. să iasă în evidență din mulțime. Rețineți, pentru a obține un vizitator pe pagina ta cu produse, acesta trebuie să fie curios să facă click pe listingul vostru. Cumpărătorul scanează imaginile, acestea fiind primul lucru care-i creeaza o imagine asupra produsului. 

Fotografia este „fereastra” prin care este vazut produsul vostru. Este cel mai apropiat lucru după care potențialii clienți ajung la o achiziționare reală.

Deci, dacă nu aveți un buget prea mare sau aveți nevoie de fotografii în mod rapid, iată un ghid destul de aprofundat cu privire la modul în care puteți face fotografii utilizând un smartphone-ul personal și unele obiecte de uz casnic.

 • Cautati cea mai bună iluminare posibilă
 • Gasiti un fundal alb pentru imaginea principală
 • Aveti nevoie de poze de cel puțin 1000 de pixeli pe cea mai lungă parte a imaginii pentru a respecta cerințele minime ale Amazon
 • Aveti nevoie de fotografii ale produsului utilizat îin lifestyle, pentru a arăta cum se utilizeaza produsul vostru.

Dacă credeți că aveți nevoie de ajutor profesional, puteți obține fotografii de înaltă calitate pentru produse de la 25 până la 50 USD pentru o imagine. Dacă presupunem că aveți nevoie de 8 imagini și puteți să negociați, acestea ar putea costa aproximativ 300 de dolari.

COSTUL
300$ pentru 8 imagini profesionale de calitate 

 

Lucruri pe care nu are sens să cheltuiți banii, la inceput:

Taxele legale: Doar ca să fie clar, nu trebuie să includeți nimic pentru a vinde pe Amazon. Eu nu sunt avocat și nu sunt calificat să ofer consultanță juridică, cu toate acestea, știu că majoritatea sellerilor de pe Amazon aleg să înceapă să vânda produse fără nici o structură juridică, cum ar fi un SRL. Cei mai de succes vânzători fac acest lucru pe parcurs, când devine necesar și viabil din punct de vedere financiar.

Site-ul propriu: Acesta poate fi o distragere inutilă atunci când începeți. Acesta necesită timp, bani și resurse pe care ați putea să le investiți în direcționarea traficului la listingul produsului pe Amazon, optimizând listingul produsului și utilizând  Amazon PPC. Un site poate fi util în viitor și într-adevăr important pentru aplicația pentru Amazon Brand Registry. Dar, dacă începeți, păstrați-l pe plan secund, deocamdată. 

Gânduri finale

Am vrut să vă ofer o imagine corectă și actualizată a investițiilor necesare pentru a începe să vindeți pe Amazon. Sper că acest lucru a fost de ajuns pentru a răspunde la zecile de întrebări pe care le primesc pe email și pe pagina noastră de Facebook, cu privire la aspectul financiar al construirii propriei afaceri de eCommerce cu FBA.

După cum am menționat mai devreme, există alte lucruri pe care trebuie să le luați în calcul și unul dintre procesele cheie din etapa inițială, este procesul de Product Research. Cu siguranță puteți găsi idei de produse fără să folosiți instrumente de research, dar dacă doriți să minimalizați riscul și să găsiți produse profitabile pentru a vă lansa rapid, atunci în acest caz apar instrumentele cum ar fi Jungle Scout, Unicorn Smasher, Scope, etc.

 COSTUL INSTRUMENTE PRODUCT RESEARCH
50$/LUNA 

 

Daca totalizam toate cheltuielile, vor fi necesari mai mult de $ 2000 de dolari pentru inițierea unei afaceri pe Amazon și este foarte important să te asiguri că dispui de capitalul necesar în momentul inceperii afacerii.

 Cred si sper că am mentionat în acest articol toate cheltuielie necesare pentru a începe o afacere pe Amazon: aproximativ 2000-3000 $, în funcție de produsul selectat, cantitatea cumpărată și cât de mult doriți să faceți în primele etape.

Nu uitați, atunci când vine vorba de fotografie, de design, de marketing, de mărci comerciale și de construirea propriului dvs. site web: nu aveți nevoie să faceți toate acestea simultan. Sfatul meu? Lansați-vă. Începeți. Continuați să munciți din greu. Restul va veni de la sine!

Scopul meu cu fiecare produs pe care îl lansez este de a realiza o rentabilitate de minim 100% din investiția initiala. Prin urmare, luând acest exemplu, dacă investesc 2000$, mă aștept să câștig minim 2000$ după vinzarea tuturor produsele. 

 În încheiere, cu riscul de a mă repeta, perspectivele promițătoare menționate în acest articol vor veni cu timpul și doar dacă planificați totul corect.

Dacă aveți recomandări privind reducerea acestei investiții inițiale, vă rog foarte mult să scrieți  în comentarii. Orice propunere /idee/sugestie, este binevenita.

 Pagina noastră de Facebook este locul perfect unde puteți adresa propunerile sau întrebările voastre.


1 comment

 • Buna ziua.
  Am inteles ca este nevoie de firma si un cont la o banca din SUA pentru a putea vinde pe Amazon
  Este adevarat ?
  Va muktumesc!

  Daniel

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published