Cum promovezi produsul tau pe Amazon?

Întreabă orice seller experimentat care sunt cele mai importante trei instrumente care garantează succesul pe Amazon. Sunt sigur că PPC va fi menționat de fiecare dintre ei. Amazon’s pay-per-click (PPC) îți permite să-ți promovezi produsele nu doar personelor care navighează pe internet, ci în special celor care sunt interesați să procure produse asemănătoare cu cele oferite de tine. Cu ajutorul acestei opțiuni, poți atrage atenția asupra produsului tău. De aceea sellerii Amazon folosesc PPC cu încredere.

În cazul în care ești seller începător pe Amazon, PPC este și mai important. Traficul organic este întotdeauna cea mai bună modalitate de a-ți promova produsul, însă necesita mult timp. Deci pentru a-ți promova produsul rapid și a atrage potențiali clienți, trebuie mai întâi să investești în PPC. Pe parcurs, cu cât faci mai multe vânzări, ai mai multe reviews și câștigi o poziție mai bună decât alte produse, vei putea să reduci suma investită.

Din fericire, nu este complicat să-ți creezi o campanie Amazon PPC . Trebuie doar să urmezi toate instrucțiunile simple prezentate în acest articol. Odată ce ai creat prima campanie, vei dori să câștigi cât mai mult pentru a vedea rezultatele sumei investite în PPC.

Deocamdată, vom analiza pas cu pas cum se creează o campanie PPC.

CUM POȚI CREA O CAMPANIE AMAZON PPC?

 1. Loghează-te pe contul tău de Amazon Seller, apoi pune cursorul pe Advertising de pe pagina principală. Alege Campaign Manager din meniul Advertising.
 2. Pe pagina Campaign Manager, va trebui să accesezi “Set up your campaign budget and duration”. Această secțiune include mai mult informație de bază, însă trebuie să ții cont de unele puncte importante:
 •        Atunci când alegi numele campaniei, nu uita că poți crea mai multe grupe care se vor încadra în aceeași campanie, de aceea trebuie să alegi un nume mai general. De exemplu, dacă adaugi anunțuri publicitare pe parcursul lunilor de iarnă Ianuarie și Februarie, le-ai putea numi “Winter 2016”. Deoarece numele campaniei este general, vei putea crea mai multe grupuri de anunțuri publicitare folosind diferite keywords. Pe pagina următoare vei putea alege numele grupelor, el ar putea fi “Winter 2016 A” și “Winter 2016 B”. Aceste nume sunt doar pentru referință.

 •        Când stabilești bugetul zilnic nu uita că acesta crește foarte repede. Un buget zilnic de $25 va crește pînă la $350 în 2 săptămâni. Cu alte cuvinte, trebuie să decizi întâi care va fi bugetul lunar, iar acesta va determina bugetul zilnic.
 •        Fii atent atunci când alegi data de începere și încheiere a campaniei. Dacă vei fi ocupat cu alt proiect riști să pierzi banii investiți. Cel mai bine este să alegi o dată de încheiere care îți va permite să ai suficient timp pentru a analiza datele din raport, de exemplu o lună.  
 •        Dacă alegi “Automatic targeting”, Amazon va auto-genera o campanie de keywords pe baza produsului pe care-l promovezi. Această opțiune poate fi avantajoasă dacă dorești ca clienții să fie cei care-ți determină cuvintele cheie. Totuși, “Manual Targeting” îți va permite să alegi personal ce keywords vor fi folosite pentru campania ta. Pentru exemplul nostru, vom alege “Manual Targeting”.După ce ai completat spațiile libere cu informația cerută, dă click pe “Continue to next step”.

      3.Pe pagina următoare ți se va cere să pui un nume grupului de anunțuri publicitare - “Name this group of ads”. Nu uita că poți adăuga mai multe grupuri aceleiași campanii, de aceea alege un nume potrivit fiecărui grup ce îl va dieferenția de altele.

 1. Următorul pas este să alegi produsul pe care dorești să-l promovezi. Poți  să alegi un singur produs pentru fiecare campanie.
 2. Acum va trebui să alegi suma pe care o vei achita pentru fiecare keyword. Nu uita că atunci când îți stabilești bugetul zilnic și suma pentru keywords, stabilești de fapt numărul de click-uri pe care le poți avea zilnic. De exemplu, dacă stabilești ca bugetul tău zilnic să fie de $10,  iar suma pentru fiecare keyword de $1, anunțurile tale publicitare vor avea zilnic doar 10 clickuri. Asigură-te că îți folosești investițiile în cel mai bun mod posibil.

 1. Alege cuvintele cheie. Aceasta este cea mai complicată și probabil cea mai importantă parte a campaniei tale. Nu te îngrijora că nu ești un expert în keywords. Vei învăța totul din experiență. Vei observa că Amazon îți sugerează unele cuvinte cheie. Dacă încă nu ți-ai creat o listă cu keywords, le-ai putea alege pe cele recomandate de Amazon. După ce le alegi, vor apărea în căsuța de mai jos.


Dacă ai anumite keywords pe care dorești să le folosești, dă click pe  “Provide your own keywords”, apoi editează câte un cuvânt cheie pe fiecare rând. 


 1. După ce ai adăugat cuvintele cheie, dă click pe “Save and Finish” care se află în marginea de jos a ecranului.
 2. Acum că ai completat toată informația necesară, se va deschide din nou pagina ta personală Campaign Manager unde vei primi mesajul “Success!”. Anunțurile publicitare vor apărea în aproximativ o oră de la completare.

Concluzie

Felicitări! Ai creat cu succes o campanie de publicitate Amazon care îți poate promova produsul. Ce urmează? Trebuie să ai răbdare. Cu siguranță, dorești să supraveghezi succesul cuvintelor cheie ce le alegi, totuși, este nevoie de timp pentru a colecta datele care te vor informa care cuvinte cheie trebuie să le ștergi și care să le păstrezi.

Crearea unei campanii PPC este doar începutul călătoriei tale de succes în marketingul Amazon. Nu te descuraja dacă prima ta campanie nu are succesul la care te așteptai. Cu cât mai bine îți vei stabili bugetul și cu cât mai potrivite vor fi cuvintele cheie, cu atât Campania ta va fi mai eficientă. Aceasta înseamnă că suma cheltuită pentru publicitate va fi mică, iar vânzările vor fi mari. Formula de succes a Campaniilor de anunțuri publicitare  PPC este - Create. Analyze. Revise. Repeat.

 Poți folosi aceeași formulă pentru a avea rezultatele dorite.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published