Cum înregistram o companie în Statele Unite ale Americii?

 

In acest articol, voi explica tot ce trebuie să știți despre formarea unei companii în SUA ca persoana non-rezidenta a acestei țări.  Am decis ca este necesar sa fac share la aceasta informație datorita faptului ca pe parcursul celor 3 ani de când companiile mele în E-commerce activează in SUA - am reușit sa găsesc soluții de a gestiona cu succes de la distanta aceste companii.

De asemenea, dacă ați început deja sa vindeți produse pe Amazon în SUA ca individual (persoana fizica) și ați depășit pragul psihologic de 10.000$ în vânzări lunare, atunci, practic, devine necesar sa va înregistrați o companie. Incorporarea în Statele Unite poate spori credibilitatea companiei tale, poate oferi acces la piața americană și la investitori cu capitalul necesar pentru scalarea afacerii tale.

Am creat acest articol “step by step” pentru a explica procesul, pentru a vă arăta exact de ce aveți nevoie și cum puteți începe.


Rețineți va rog că "încorporează" înseamnă a forma o "corporație" și "a forma un LLC"( Limited Liability Company), adica o "societate cu răspundere limitată" - SRL .

Tot aici, voi descrie procedura de deschidere a unui LLC, pentru ca este cea mai populara forma de organizare.

Pentru a crea o companie în Statele Unite, primul pas este aplicarea pentru obținerea următoarelor documente:


 • "Articolele de Incorporare" și "Certificatul de înregistrare”. Aceste documente pot avea nume diferite în funcție de statul pe care îl alegeți. De asemenea, cuvântul "entitate" este folosit pentru a descrie o companie.

Pentru a aplica pentru aceste acte este necesar sa efectuati urmatorii pasi: 1. Alegeți statul unde veti inregistra LLC-ul.

În Statele Unite, puteți crea o corporație sau o societate cu răspundere limitată în oricare dintre cele 50 de state sau în capitala Washington DC. Unele state americane sunt mai "prietenoase” pentru afacerile internaționale decât altele, în special Delaware, Nevada și Wyoming. In ce sens sunt mai “prietenoase” aceste state? Oferă de obicei taxe mai mici de creare a unei companii, iar în cazul Delaware - acest stat oferă cota 0 la Sales Tax  ( analogul TVA-ului european).


         Cum alegem statul?

  Dacă doriți pur și simplu să formați o companie americană pentru că aveți nevoie să deschideți un cont bancar în SUA  (pentru a accepta carduri de credit) și nu veți deschide o sucursală americană sau nu aveți o prezență fizică, atunci puteți alege Wyoming deoarece  taxele de stat sunt mai mici (Corporation / LLC: 50 USD) decât in Delaware (Corporation: $ 125; LLC: 250 USD) sau Nevada (Corporation / LLC: 325 USD). De asemenea, băncile din Delaware, Nevada și Wyoming sunt mai familiarizate cu clienții internaționali, fără un birou local în SUA. Acest lucru poate ușura mult deschiderea unui cont bancar.

  Dacă deschideți o sucursală americană cu un birou fizic (sau un angajat la domiciliu), atunci recomandabil ar fi să alegeți statul în care veți deschide biroul. Rețineți că dacă biroul vostru va funcționa, de exemplu, în Florida, atunci puteți alege să formați compania într-un alt stat cum ar fi Delaware, cu toate acestea, statul în care deschideți biroul  va cere să "reînregistrați" compania creata în Delaware și în statul Florida. Acest proces se numește "calificare străină", ​​ceea ce înseamnă că înregistrați entitatea din Delaware pentru a face afaceri în Florida.

  Dacă doriți să formați o companie în scopul obținerii de investiții americane puteți lua în considerare crearea unei companii în Delaware deoarece acest stat este cel mai popular pentru deschiderea companiilor care aduna capital.  

       Cerințe pentru o societate cu răspundere limitată în SUA.

 1. Odată ce ați decis ce tip de companie doriți să formați și care este statul unde veți crea compania, există doar câțiva pași de bază pe care trebuie sa-i urmați pentru a începe procedura de înregistrare, primul pas este -  sa găsiți o Agenție care sa va ajute cu completarea actelor de fondare. Exista mai multe agenții de acest tip, însa Incfile.com (Agenția cu care am cooperat eu) are cea mai buna oferta preț/calitate. Serviciile de deschidere a unei companii sunt aproximativ de 100$ + taxele legale.
 2. Alegeți numele companiei.
  Denumirea companiei trebuie sa fie unica în statul unde va înregistrați. Puteți verifica disponibilitatea denumirii direct pe web site-ul statului respectiv. Agenția care se ocupa de deschiderea companiei (Incfile), este de obicei cea care verifica disponibilitatea numelui și va notifica dacă este valabil sau nu.
 3.  Furnizați informaţii privind Registered Agent.
  Agentul înregistrat (Registered agent)  este o persoană sau o companie care trebuie să aibă o adresă fizică în statul unde va înregistrați compania, să fie disponibilă în timpul orelor de program și să accepte și să semneze pentru primirea documentelor oficiale ale companiei. De obicei sunt foarte multe companii care oferă acest tip de servicii pentru o taxa de aprox 100$ anual. Aceste companii primesc corespondenta companiei la adresa lor, scanează aceste documente și le expediază fondatorului pe email. Noi folosim serviciile Incfile.com pentru Registered Agent datorita preturilor reduse și comunicării foarte bune pe care o au cu clienții.


NOTĂ: Agentul înregistrat nu este un serviciu de expediere a corespondenței, agentul înregistrat are responsabilitatea legală de a accepta actele oficiale de stat și documentele juridice (în cazul în care compania dvs. va fi acționată în judecata) și de a transmite mai departe conducătorului sau fondatorului companiei aceste acte sau notificări.

 

3. Completați formularele de fondare cu numele și adresele fondatorilor direct pe siteul Incfile.com ( directori, membri etc.)

 

 4. Obtineti un EIN (Număr federal de identificare a angajatorului) (opțional)

 Numărul federal de identificare a angajatorilor (FEIN) cunoscut și sub denumirea de "EIN" sau pur și simplu "număr de identificare fiscală" este un număr emis de Serviciul de venit intern al Statelor Unite (IRS), care este oarecum similar cu numărul de identificare pentru companii in Europa. Odată ce compania dvs. este înregistrata de stat, va trebui să obțineți acest număr de la IRS. FEIN va fi necesar, de exemplu, pentru a deschide un cont bancar in SUA și pentru a da declarațiile fiscale la sfârșit de an. Atunci când începeți procedura de înregistrare pe site-ul Incfile.com, la pasul 2 veți putea bifa opțiunea prin care ei sa se ocupe de obținerea EIN pentru compania nou creata.


NOTĂ: Pentru a obține EIN, este necesar ca unul din membrii fondatori sau unul din managerii companiei sa dețină Social Security Number (SSN). Dacă nici unul din membrii sau management-ul companiei nu are un SSN, atunci va fi necesar ca un contabil sa va ajute sa aplicați pentru obținerea unui ITIN ( Individual Tax Payer Identifcation Number) Această opțiune va necesita obținerea acestui număr de la IRS înainte de data de 15 aprilie a anului următor după formarea companiei dvs.

 

 După formarea unei companii in SUA trebuie sa faceți următoarele lucruri:


 1. Deschideți un cont bancar in SUA

  Dacă doriți să acceptați plăți din SUA, trebuie să deschideți un cont bancar pentru compania înregistrata. Băncile numesc acest tip de cont -  Business Checking Account, adică un cont bancar pentru persoane juridice. Din păcate, acest proces a devenit în mod semnificativ mai dificil în ultimii ani datorită diferitelor legi adoptate in SUA împotriva terorismului. Practic va trebui sa va deplasati fizic in SUA pentru a deschide un cont bancar acolo. O alta opțiune este deschiderea ONLINE a unui cont bancar in SUA  pentru compania nou creata prin intermediului Payoneer.com. Aceasta opțiune este mult mai ușor de realizat și nu implica deplasarea in SUA. Cei de la Payoneer va vor deschide un cont bancar la o banca americana.
Câteva sfaturi pentru cei care se vor deplasa in SUA ca sa deschidă un cont bancar:

 • CONTACTAȚI BANCA PRIN TELEFON INAINTE SA VA DEPLASATI ACOLO. Nu presupuneți că aveți tot ce aveți nevoie pentru a deschide un cont bancar cu o anumită bancă. Băncile diferă foarte mult ca politici si de multe ori necesita acte diferite pentru deschiderea unui cont.
 • Inregistrati compania în Delaware, Nevada sau Wyoming. Principalele bănci internaționale care operează în aceste state sunt mult mai experimentate si deschise față de clienții internaționali datorită volumului mare de clienți internaționali cu care lucrează.

     OBȚINEȚI UN NUMĂR DE TELEFON AMERICAN. Prin intermediul aplicației mobile Next Plus, puteti obtine gratuit un numar de telefon american din statul de unde ați înregistrat compania. Acest număr va permite sa fiți contactat din SUA de cate ori este necesar de către clienți sau autorități, exact ca și cum ați fi prezent fizic acolo.

 

      Mențineți in regula compania din SUA.


 1. Completati o declaratie fiscala anuala ( Raportul anual).
  "Raportul anual" este pur și simplu un document care actualizează starea bunurilor companiei, adreselor și Agentului înregistrat pentru compania dvs. În multe state poate fi depus online. De obicei, acest raport se depune de către un contabil. Daca aveți nevoie de un contabil calificat ne puteți contacta la emailul: info@amazonrocket.com si va vom recomanda compania de contabilitate cu care lucram și noi.
 2. Mentineti un Agent Inregistrat. Este obligatoriu sa aveți un Agent Înregistrat în toate statele unde ați înregistrat compania. Daca nu reușiți să mențineți un Agent Înregistrat, compania dvs. nu va primi documente importante și, prin urmare, nu va putea să depună un raport anual.
 3. Plătiți taxele in SUA. Este foarte important sa declarați veniturile și cheltuielile in raportul anual si sa plătiți taxele pe care le datorați atit statului unde ați înregistrat compania, cat și guvernului American.


Sper foarte mult ca informația de mai sus este utila pentru persoanele care doresc sa creeze o noua afacere în SUA sau pentru companiile care își vor extinde operațiunile acolo. Dacă aveți întrebări suplimentare, ne puteți scrie pe Facebook. Vom fi cat se poate de receptivi.
1 comment

 • Buna Ziua! Foarte bun articol. Insa am asa o intrebare, cind imi deschid cont prin Payoneer, trebuie sa indic acolo adresa companiei din SUA, adica adresa a Registered agentului?

  In acest caz, cum voi primi cardul de la Payoneer deoarece ei livreaza cardul numai la adresa cu care mam inregistrat.

  Multumesc

  George

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published