Cum deschizi Amazon Seller Account?

Acest articol te va ajuta sa înțelegi cum poți pune bazele propriului tău Seller Account pe Amazon. Procesul în sine este simplu, însă aici vei găsi și unele sfaturi din experiența mea personală de seller care îți vor aduce beneficii pe termen lung.

Ce este Amazon Seller Account?

Un seller account pe Amazon îți permite să vinzi produse pe platforma Amazon. De asemenea, dacă alegi opțiunea FBA seller account, business-ul tău va fi coordonat de Amazon care se va ocupa de expediere, orders, customer service și depozitare. Acesta este un avantaj în special pentru sellerii începători, deoarece  toată munca grea va fi îndeplinită de Amazon.

De asemenea tot Amazon îți oferă o piață imensă, plină de cumpărători însetați care îți caută produsele, iar tu nu trebuie să pierzi timp și să mergi undeva pentru a găsi clienți interesați de produsele tale.

Pentru a te putea folosi de toate aceste servicii oferite de Amazon trebuie să-ți creezi un seller account. Vei avea posibilitatea să alegi unul din cele două tipuri de account: professional sau individual.

În continuare  îți voi aduce argumente pentru a înțelege de ce trebuie să mergi cu un professional account.

Alege Professional Account

Când pui bazele unui seller account pe Amazon, trebuie să decizi dacă te vei înregistra ca free individual account sau professional account pentru care trebuie să plătești o taxă lunară.

După ce probabil ai plătit sute de dolari pe taxele de inventariere și expediere, acum ești tentat să alegi free account pentru a nu mai face cheltuieli în plus.

Totuși, dacă vrei să îți dezvolți un business de succes pe Amazon, trebuie să alegi professional account. Și mai jos voi veni cu mai multe argumente ce te pot convinge că aceasta e cea mai bună alegere.

De ce trebuie să alegi Professional Sellers Account?

 1.   Ai posibilitatea să  vinzi o cantitate nelimitată de produse.

Dacă îți faci Free Individual Account, vei avea permisiunea să vinzi doar 40 unități pe lună, sau chiar mai puțin. Este un număr prea mic luând în considerare că există potențial să vinzi sute, sau chiar mii de produse în fiecare lună. Însă dacă alegi free individual account, nu vei putea să mărești numărul vânzărilor.

 1. Nu trebuie să achiți taxa de $0.99 pentru fiecare produs vândut

Dacă ai free account trebuie să achiți o taxă suplimentară (în afară de taxele FBA) de $0.99 pentru fiecare unitate vândută.Taxa de $1 pentru fiecare unitate vândută scade din marjele tale finale de profit.

 1. Ai acces la mai multe categorii în care poți să faci vânzări.

Free account îți permite să faci vânzări în doar 20 de categorii Amazon. Din această cauză nu poți vinde pe Amazon orice tip de produs dorești, tipurile de produse pe care le poți vinde sunt limitate.

Professional account îți oferă pe lângă cele 20 de categorii încă 15, astfel că produsele tale pot fi mai variate.

Account-ul individual este adaptat pentru persoanele care fac primii pași în vânzarea pe Amazon sau Retail Arbitrage ( voi vorbi într-un articol separat despre acest tip de vânzări) .Tu însă poți face vânzări mult mai multe prin intermediul professional seller account. La prima vedere ți s-ar putea părea inutil să plătești în fiecare lună o taxă adițională, însă businessul tău va avea doar de câștigat. În plus, taxa lunară este de doar $40, iar în prima lună nu va trebui să plătești nimic pentru că vei beneficia de un Free Trial. Prețul este neînsemnat, dacă te gîndești la ce posibilități îți oferă piața Amazon.

 

Cum îți poți crea propriul Account?

În această parte a articolului voi prezenta pașii de bază pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți crea propriul account.

1.Accesează link-ul - services.amazon.com/content/sell-on-amazon.htm

După ce accesezi link-ul se deschide o pagină pe Amazon unde trebuie să alegi ce tip de account vrei să-ți creezi: individual account sau professional account. Pagina arăta ca în imaginea de mai jos.

După ce accesezi acest link, se deschide o pagină unde trebuie să selectezi dacă dorești să te conectezi (sign in) sau  să creezi un account nou (create a new account). Pagina trebuie să arate ca în imaginea de mai jos.

 1. Creează-ți un account nou sau conectează-te cu cel pe care  îl ai deja. Dacă deja ai un buyer account Amazon, îl poți folosi aici pentru a te conecta. Dacă încă nu ai un account trebuie să dai click pe ”create a new one”. Apoi, se va deschide o pagină similară celei din imaginea prezentată mai jos:

  Pe această pagină trebuie să-ți scrii numele în câmpul Legal Name și să accepți condițiile contractului. Până aici totul e foarte simplu, nu-i așa? Dacă nu locuiești în U.S., va trebui să citești și să accepți mai mulți termeni si condiții, stabilite de Amazon.

click pe butonul “Continue” pentru a trece la pasul următor.

 1. Pe pagina următoare Amazon îți cere informații despre tine și brandul tău. Trebuie să completezi pagina cu informații precum numele, adresa, țara, numărul de telefon, tipul produsului pe care vrei să-l vinzi și altele. Cea mai mare parte a informației este personală și o poți scrie singur, te voi ajuta să completezi doar cîmpurile evidențiate cu culoarea orange.

Primul lucru despre vreau să vorbim este display name. Asigură-te că ai ales un nume potrivit deoarece toate produsele tale listate pe Amazon vor avea acest brand.

Totuși, dacă mai târziu vei dori să ai un alt display name, Amazon îți va permite să-l schimbi. Unica problemă este că numele ales de tine nu poate fi luat de nimeni altcineva. Cel mai bine este ca display name și brand name-ul să fie același. Într-un alt articolul voi vorbi despre cum îți poți alege un nume de brand potrivit.

Al doilea lucru foarte important sunt informațiile ce trebuie să le completezi în chenarul oranj, de la marginea de jos a imaginii.

Aici trebuie să alegi Main Product Category, să scrii numărul produselor ce vrei să le vinzi lunar și să răspunzi dacă deții un brand pentru produsele tale.

Amazon consideră aceste informații opționale, însă eu îți sugerez să completezi fiecare cîmp cît de bine poți. Aceste informații îți vor fi de ajutor pe parcurs.

Atunci când ești întrebat dacă ai un brand personal pentru produsele tale trebuie să scrii “yes”. Dacă produsele tale sunt etichetate de tine și sunt expuse la vânzare cu numele propriului tău brand, trebuie să scrii ”yes”. Doar sellerii care vând prin metoda retail arbitrage  sau bunuri generice vor scrie aici “no”.

 1. Completează pagina cu informații despre cartea ta de credit. Pe pagina următoare ți se cer informații despre cartea ta de credit sau de debit. Amazon are nevoie de toate aceste informații pentru a putea primi taxa lunară ce va trebui să o achiți deoarece deții un professional seller account. De asemenea, Amazon va folosi acest card pentru a-ți verifica identitatea. Cardurile accptate sunt: Master, Visa, American Express, Discover.

 

 1. Verificarea identității. Chiar dacă Amazon se folosește de cartea ta credit pentru a-ți verifica identitatea, va trebui să mai faci o verificare prin telefon. Poți alege să fii sunat sau să primești un SMS. Pagina Verify Your Identity este ușor de completat și îți va lua doar câteva minute.

    

 1. Informații despre taxe. Ultimul pas pentru a-ți crea un account este să te asiguri că  Amazon are toate fișele fiscale necesare. Procesul de verificare este foarte simplu și se face cu ajutorul “Tax Interview Wizard”.

Procesul va fi foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile afișate pe ecran. După ce completezi această pagină și faci click pe ”continue”, se va deschide o altă pagină ca în imaginea de mai jos.

Pe această pagină trebuie să alegi modul în care să fii taxat pe Amazon. Eu îți recomand să-ți creezi un Limited Liability Company (SRL) în țara ta și să folosești acest LLC  pentru a face vânzări pe Amazon. Sunt mai multe motive pentru care consider această metodă ca fiind cea mai avantajosă.

Totuși, dacă deja ai un LLC, alege Limited Liability Company. Completează spațiile libere de la marginea de jos a paginii cu informația cerută și numărul EIN (Employer Identification Number), apoi poți continua cu următoarea pagină.

În următoarele 2 pagini va trebui să completezi formularul W-9, apoi să-l semnezi electronic. Nu am imagini cu aceste pagini deoarece Amazon nu îmi permite să continui fără să scriu numărul EIN (eu deja mi-am scris numărul EIN când mi-am făcut propriul account).

Dacă urmezi instrucțiunile de pe ecran, totul îți va părea foarte simplu.

 1. Accountul tău este disponibil. După ce completezi tax interview, accountul tău este setat în mod complet. Acum ai deja professional sellers account  și poți să începi crearea de listinguri si vânzarea pe Amazon.

 

Avantajele oferite de crearea unui LLC in SUA

Sunt mai multe motive pentru care un LLC este cel mai potrivit pentru businessul tău FBA pe Amazon. Cel mai important motiv este că dacă se întâmplă ceva cu tine sau cu businessul tău vei fi asigurat de protecția juridică.

De exemplu, dacă încalci drepturile de autor ale unei persoane sau companii ce deține anumite produse, iar aceasta intentează un proces, vei avea protecție juridică deoarece nu tu vei fi dat în judecată, ci LLC-ul tau.

De asemenea, dacă brandul tău are un LLC, potențialii cumpărători te vor privi cu mai multă încredere și vor fi mai interesați de produsele tale. Și furnizorii sunt mai dispuși să-ți vândă produsele lor dacă ai un business înregistrat.

Nu este atât de greu precum crezi să creezi un LLC în SUA (voi vorbi într-un articol separat mai în detaliu despre acest subiect).

Nu e neapărat să îți inițiezi chiar acum un LLC pentru a vinde pe Amazon, poți să faci mai întâi vânzări ca persoană fizică, iar după ce vezi că ai succes în vânzări și obții profit iți vei înregistra business-ul înființînd o companie în SUA.

 

Concluzie

În acest articol am vorbit despre un subiect elementar și poate puțin plictisitor, însă informația prezentată vă va ajuta să vă creați corect propriul seller account și să începeți să vindeți imediat pe Amazon.

Curând voi veni cu un articol nou, însă între timp te poți alătura grupului nostru de pe  Facebook  pentru a fi anunțat atunci când apare un articol nou.

 


2 comments

 • Salut, eu sunt in UK evident pt a incepe sa lucrez cu amazon imi voi deschide si un LTD dar intrebarea mea este : imi trebuie neaparat si un contabil?
  Va multumesc

  Bogdan
 • Foarte interesant articolul,eu chear vreau să deschid o firma LLC dar nu știu cu cine să vorbesc și oare trebuie să mă deplasez în USA.Astept un răspuns vis a vis și de contabilitatea firmei.Multumesc frumos.

  nicolae serban

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published