Cele mai bune carti de E-Commerce pentru lideri, de citit 2018

 

"Cărțile", scria Charles William Elliot, "sunt cei mai liniștiți și cei mai constanți prieteni; ei sunt cei mai accesibili și cei mai înțelepți dintre consilieri și cei mai răbdători dintre profesori ". 

Cu riscul de a contrazice cel mai pretențios președinte al Harvard, aș dori să adaug un comentariu: cu siguranță, cărțile sunt prieteni, consilieri și profesori, dar totodata


Cărțile - în special cele mai bune cărți scrise pentru lideri - nu sunt deloc “liniștite”. Sau cel puțin nu ar trebui să fie.

Dacă vrei să înveți lecții din cărțile pe care le citești, atunci trebuie să devii un cititor activ: cineva care este gata să-și pună întrebări, să revizuiască ce a citit și apoi să ia măsuri. Această schimbare în felul în care abordați ceea ce citiți vă va ajuta să tratați cărțile ca pe cei mai buni mentori.

În acest scop, am consultat 10 dintre cei mai buni mentori din E-Commerce despre cele mai bune cărți pe care orice participant al acestui domeniu trebuie NEAPĂRAT sa le citeasca, dacă are pretenția de a reuși (in lista de mai jos nu veti găsi neapărat cărți despre "comerțul electronic" - nu toate, cel puțin. În schimb, aceste cărți, lecții și citate acoperă lumea afacerilor, sociologiei, istoriei, psihologiei și customer service. Este important un lucru, daca aveti posibilitatea , cititi aceste carti in limba engleza. Va va ajuta foarte mult in dezvoltarea unui vocabular, foarte necesar, pentru a vinde publicului american. Deci, hai să explorăm.):

1. Shoe Dog, Phil Knight

De la originile umile a lui Phil Knight - vânzând de doar 8.000 de dolari in primul său an de acivitate, din portbagajul unui Plymouth Valiant - până la 30 de miliarde de dolari la momentul listarii companiei Nike la bursa americana.

In Shoe Dog, creatorul Nike oferă o relatare autobiografică a unuia dintre cele mai recunoscute brand-uri din lume.

Cea mai bună lecție:


"Războiul este cea mai extremă dintre condițiile umane. Dar afacerile au paralele războinice. Cineva, undeva, a spus odată că afacerile sunt un război fără gloanțe și am avut tendința de a fi de acord cu el tot timpul”.

"Nu spuneți oamenilor cum să facă lucrurile, spuneți-le ce să facă și lăsați-i să vă surprindă cu rezultate."

 

2. The Obstacle Is the Way,  Ryan Holiday


Inspirata din citatul lui Marcus Aurelius de 2.000 de ani in urma - "Impedimentul acțiunii avansează acțiunea. Ceea ce stă în cale devine calea. " Obstacolul este calea care ne duce în filosofia greacă antică a stoicismului. "Stoicul," spune Holiday, “nu priveste lumea și încearcă să o schimbe, ci încearcă să se schimbe el dupa lume - să se orienteze/adapteze pentru a fi cea mai bună persoană pentru acea lume ".

Cea mai bună lecție:


“Esecul poate fi un avantaj dacă ceea ce încercați să faceți este să vă îmbunătățiți, să învățați sau să faceți ceva nou. Este premiza premergatoare a aproape tuturor succeselor.”

"Nu este nimic rușinos să gresesti, să schimbi cursul. De fiecare dată când se întâmplă sa gresim, avem noi opțiuni. Problemele devin oportunități. Și asta înseamnă schimbarea relației cu eșecul.”

"Capacitatea noastră de a încerca,  încerca, încerca este strâns legată de capacitatea și toleranța noastră la eșec, eșec, eșec".

 

3. The Subtle Art of Not Giving a F*ck, Mark Manson


Cea mai bună lecție:


"Tot ce merită în viață este câștigat prin depășirea negativitatii asociate experientei respective. Orice încercare de a scăpa de negativ, de a-l evita sau de a-l înlătura se intoarce tot timpul impotriva ta.”

"Evitarea suferinței este o formă de suferință. Evitarea luptei este o forma de luptă. Negarea eșecului este un eșec. Ascunderea a ceea ce este rușinos este o formă de rușine. Dacă veti reusi, sa să nu va pese de durere, veți deveni de neoprit. "

 
 
 

 

4. Sapiens, Yuval Harari

Narațiunea profundă a lui Yuval Harari începe cu aproximativ 70.000 de ani în trecut, odata cu "apariția cunoașterii moderne" și se desfășoară ca o metamorfoza care combină știința, economia geopolitică, religia și filosofia.

Cea mai bună lecție:


"Constatările demonstrează că fericirea nu este surplusul de momente plăcute fata de  momentele neplăcute. Mai degrabă, fericirea constă în a vedea viața cuiva, per ansamblu, ca fiind semnificativă și utilă. Există o componentă cognitivă și etică importantă pentru fericire.”

“După cum a spus Nietzsche, dacă aveți un motiv pentru a trăi, puteți suporta aproape orice.”

"O viață plina de sens si impliniri poate fi extrem de satisfăcătoare chiar și în mijlocul greutăților, în timp ce o viață lipsită de sens este un traseu groaznic, indiferent cât de confortabilă este."

 

5. Originals, Adam Grant

De unde vin produsele, politicile și ideile noi? Cum se înrăutățesc? De ce unii supraviețuiesc, în timp ce alții cad? Și ce înseamnă să fii "original"?

Cum nonconformiştii schimbă lumea?

Adam Grant răspunde la toate aceste întrebări printr-un amestec de studii cantitative.

Cea mai bună lecție:


"Dacă exprimi o convingere acerbă, ar trebui să fii deschis în legătură cu aceasta - si trebuie neapărat sa știi că oamenii vor verifica calitatea raționamentului tau. Chiar și atunci, ar trebui să fii asertiv și deschis în același timp.”

“Contrazice ca și cum ai dreptate și ascultă ca și cum ești greșit.”

 
 

6. The Hard Thing About Hard Things, Ben Horowitz

În mijlocul fascinației culturii noastre de a începe o afacere, Ben Horowitz analizează problemele mult mai dificile cu care se confruntă liderii care conduc o afacere.

Cea mai bună lecție:


"Identificarea produsului potrivit este treaba inovatorului, nu treaba clientului. Clientul știe doar ce crede că dorește pe baza experienței sale cu un produs similar.”

"Inovatorul poate lua în considerare tot ce este posibil, dar de cele mai multe ori trebuie să se împotrivească la ceea ce știe ca este adevărat. Ca rezultat, inovarea necesită o combinație de cunoștințe, pricepere și curaj.”

"Uneori, numai fondatorul are curajul să ignore datele."

 
 

7. Creativity Inc., Ed Catmull

Cea mai bună lecție:


"Acest principiu uimește majoritatea oamenilor, dar este esențial: nu sunteți ideea dvs și dacă va identificați prea mult cu ideile dvs, vă veți abate atunci când acestea sunt contestate. Ca sa aveti un feedback pozitiv, trebuie să eliminați identitatea dvoastră din ecuație - trebuie să vă concentrați asupra problemei, nu asupra persoanei ".

"Nu te vei poticni niciodată de situatiile neprevazute, dacă faci doar lucruri familiare."

 
 

8. Competing Against Luck , Clayton M. Christensen

Cea mai bună lecție:


"Când cumpărăm un produs, în esență " închiriem” ceva pentru a face un task. Dacă lucrează bine, atunci când ne confruntăm cu aceeași problema, procurăm același produs din nou. Și dacă produsul face o treabă proastă, îl "eliminam" și cautam un alt lucru care ar putea rezolva problema. "

"Pentru inovatori, cea mai are provocare este de a înțelege ce vor consumatorii si a tine “in minte” acest lucru atunci când dezvolta afacerea".

 
 

9. The Best Service is No Service, Bill Price and‎ David Jaffe

 

Cea mai bună lecție:


"Clientii ar prefera să nu contacteze companiile în modul în care sunt forțați să o facă, pentru a obține răspunsuri sau a gasi soluții".
Bill Price și David Jaffe

"Clienții prefera să nu contacteze deloc o companie. In multe situații, ei preferă flexibilitatea și comoditatea unui self-service bine conceput pe care îl pot folosi ori de câte ori au timp sau cu alerte proactive față de ei înainte ca o problemă să devină gravă .“

 

10. Mindset by Carol Dweck

"Mentalitatea creșterii se bazează pe convingerea că calitățile dvs de bază sunt lucruri pe care le puteți cultiva prin eforturile, strategiile și ajutorul celorlalți. Oamenii cu această mentalitate ... cred că adevăratul potențial al unei persoane este necunoscut. Este imposibil să se prevadă cat de multe se pot realiza cu ani de pasiune, trudă și antrenament.” 

 
Desigur, există întotdeauna o șansă să  fi omis cea mai bună carte. Dacă am făcut-o, anunțați-ne în comentariile de mai jos și asigurați-vă că includeți cel puțin o lecție pe care o putem învață din cartea recomandata.

1 comment

  • Waw, ce lista cuprintatoare. Personal am adaugat titlurie care inca nu le-am citit la lista 2018.
    Recomand la lista: Alibaba, the house that Jack Ma built.

    Sergiu

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published