Ce este un Universal Product Code (UPC) și de ce ai nevoie de UPC pe Amazon?

Universal product codes – UPCs – sunt numere formate din 12 cifre care apar pe multe produse din U.S. sub codul de bare. Acest cod este imprimat pe ambalajul produselor pentru a putea fi identificate mai ușor. Codul UPC este format din două elemente: codul de bare electronic ce constă într-o serie de bare negre unice și un număr unic de 12 cifre imprimat sub seria de bare.

Datorită UPCs, atunci când produsele sunt scanate la checkout, caracteristicile produselor, cum ar fi brand name, numărul, dimensiunile și culoarea, sunt mai ușor de identificat. De fapt, UPCs au fost create în primul rând pentru a accelera procesul de checkout al produselor, însă sunt folosite și pentru monitorizarea inventarierii din magazine sau depozite.

Pentru a obține UPCs pentru produsele tale trebuie mai întîi să devii o parte a sistemului. GS1 US, Global Standards Organization, altădată cunoscută ca Uniform Code Council monitorizează repartizarea de UPCs în U.S.

Avantajele oferite de UPCs

UPCs oferă avantaje atât deținătorilor de business, cât și consumatorilor. Datorită lor, scanerele de barcoduri pot identifica produsele și prețurile acestora într-un timp foarte scurt. UPCs îmbunătățesc productivitatea, întrucât nu mai este necesară introducerea informațiilor produselor.

Cu ajutorul acestor coduri, inventarierea poate fi efectuată mult mai exact. Acest proces este necesar pentru a ști când trebuie să mai trimiți produse către depozitele Amazon, iar atunci când se întîmplă ceva cu un anumit produs și cumpărătorii care l-au achiziționat trebuie să fie preveniți, UPCs permite urmărirea produselor în locul unde sunt produse, distribuite, în magazine și chiar în casele consumatorilor.

Atunci când listezi un produs în Seller Central, trebuie să folosești un product identifier pentru a adauga noul produs pe Amazon.com. Identificatorul folosit cel mai des de selleri este UPC.

În cazul în care nu deții UPC vei primi un mesaj de eroare. Va trebui să adaugi un UPC al produsului pentru a crea produsul nou în catalogul Amazon.com și o pagină nouă detaliată despre produs sau să completezi ofertele inventarului tău personal.

Atunci când creez un listing nou, de obicei cumpăr coduri UPC pentru fiecare articol de pe EasyUpc.com (aproximativ 5$ pentru fiecare UPC). După ce introduc codurile UPC în Seller Central pot fi sigur că produsul meu este conectat prin acest cod la sistemul lor și nimeni nu va putea să vândă acest UPC cu excepția mea. După ce cumpăr codurile UPC le trimit direct către supplierul meu din China ca să le printeze pe cutiile produselor, în acest fel fac economii deoarece nu trebuie să plătesc Amazon-ul  pentru a aplica codurile de bare pe cutiile produselor mele. Procesul despre care am vorbit este unul extrem de simplu, însă foarte important pentru listarea produselor pe Amazon.

Dacă aveți întrebări sau neclarități, așteptăm feedback pe pagina noastră de Facebook.

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published