6 Unelte care îți vor ușura activitatea de Seller pe Amazon (FBA Seller Toolkit)

   Construirea și menținerea unei afaceri pe platforma Amazon, este o muncă grea. Trebuie să faci research despre produse, să te ocupi de găsirea furnizorului care să rezoneze cu nevoile și cerințele tale, să livrezi produsele către Amazon, să creezi listări care să convertească, să urmărești vânzările, inventarul și să atragi clienți, toate acestea în timp ce gestionezi global acest business.

   Aceste sarcini consumă mult timp, mai ales dacă ești un ,,soloprenor’’ și nu ai un asistent sau o echipă care să te ajute. Și cu cât mai mult timp pierzi pe aceste sarcini, cu atât mai puțin timp ai pentru extinderea și creșterea afacerii tale.

   Nu trebuie să-ti faci griji, am săpat adânc pentru a găsi cele mai eficiente instrumente, care te vor ajuta să te concentrezi asupra creșterii și poziționării  afacerii tale, cât mai bine. Aici este lista noastră cu top șapte instrumente de care ai nevoie în ,,trusa de vânzător".

 1. Product Research Tool

  Vom începe cu căutarea produselor. Când oamenii decid să vândă pe Amazon, majoritatea nu au nici o idee în ce nișă vor să vândă sau cum să găsească un produs bun. Căutarea produsului ”câștigător” poate fi o muncă grea, iar a decide dacă un produs sau o nișă este o alegere bună sau nu, este aproape imposibil doar făcând research pe Amazon, de unul singur.

   Nu cunosc niciun vânzător serios pe Amazon, care să nu utilizeze Jungle Scout pentru research-ul produselor și selecția nișei. Jungle Scout se mândrește cu o echipă de oameni de știință care rafinează în mod constant miliarde de date din vânzările Amazonului lunar, oferind informații despre produse, foarte precise. Mai adaug și faptul că aceștia au o echipă dedicată, care oferă asistență clienților 24/7, plus tone de resurse gratuite pe site-ul lor. În lumina celor de mai sus, nu este de mirare că ei sunt cei care impun standardul industriei pentru research-ul produselor, printre vânzătorii pe Amazon.

  Dacă ești clar decis în ceea ce privește găsirea celui mai bun produs pentru a-l vinde pe Amazon, atunci trebuie să încerci neapărat Jungle Scout. Produsul lor se prezintă în doua variante: Extensia Chrome și aplicația Web.

Avantaje:

 • Generează idei despre produse folosind Niche Hunter
 • Puteți urmări evoluția produselor concurenților de-a lungul timpului utilizând  Product Tracker
 • Suportă mai multe piețe
 • Poate exporta datele într-un fișier CSV pentru a efectua analize proprii

 

 1. Product Price Tracking tool

   Vei avea nevoie și de un instrument care să te ajute să urmărești variația prețurilor pe Amazon, pentru produsul sau produsele care te interesează, deoarece aceste prețuri sunt în continuă schimbare. Având în vedere faptul că strategia concurenței de stabilire a prețurilor îți va oferi ție o perspectivă asupra stabilirii prețului pentru propriile tale produse, atunci nevoia folosirii unui astfel de tool, este evidentă.

   Camel Camel Camel (CCC) este un instrument de urmărire a prețurilor, care îți poate trimite alerte de scădere a prețurilor prin e-mail și Twitter. De asemenea, îți poate oferi istoricul prețurilor pentru peste 18 milioane de produse. Cel mai bun price tracker de acest gen și este gratuit!


Avantaje:

 • Alerte de scădere a prețurilor pe Amazon prin e-mail și Twitter
 • Istoricul prețurilor
 • Firefox add-on-uri pentru a adăuga diagrame din istoricul de prețuri direct în browserul dvs.

 1. Autoresponder

   În calitate de vânzător, îți dorești să îți îmbunătățești feedbackul și să crești numărul de recenzii pozitive asupra produselor tale, trebuie să fii cu ochii în permanență pe contul de vânzător, pentru a monitoriza în mod constant vânzările. Atunci când o vânzare este făcută, folosește neapărat ocazia de a comunica cu clienții tăi, solicitând feedback sau recenzii. Acest proces necesită mult timp și energie. Ce-ar fi dacă acest lucru ar fi automatizat? E posibil. Îți spun cum!


   Feedback Genius automatizează acest proces - se integrează în contul tău Amazon și utilizează sistemul de e-mail Amazon pentru a trimite mesaje clienților tăi. Poți automatiza trimiterea de e-mailuri pe baza unor anumiți de factori de declanșare, cum ar fi:

-momentul în care produsul părăsește depozitul

-momentul în care acesta ajunge la ușa clientului și urmărește dacă utilizatorii sunt mulțumiți de produs după cumpărare

Poți solicita clienților să lase feedback sau o recenzie a produsului, ceea ce te poate ajuta să crești vânzările și să-ti îmbunătățești treptat produsul.


Avantaje:

 • Se integrează cu sistemul de e-mail al Amazonului
 • Operează atât pe piețele internaționale/europene, cât și cele din S.U.A.
 • Te ajută să generezi recenzii pentru produsele tale
 • Crește feedback-ul vânzătorului
 • Te anunță atunci când cineva lasă feedback pozitiv sau negativ, astfel încât să poți răspunde rapid

 

 1. Sales Data and Analytics

   Când conduci o afacere FBA, ai nevoie de un instrument care să te ajute în păstrarea evidențelor contabile. Majoritatea vânzătorilor utilizează foi de calcul(Microsoft Word,Excel, Google Sheets..), exportând datele din backend-ul contului de vânzător.

   Cu toate acestea, interfața din contul de vânzător poate fi confuză și greu de utilizat. Și foile de calcul se pot complica rapid și pot scăpa ușor de sub control atunci când ai de-a face cu mai multe produse. Colectarea și gestionarea tuturor acestor date, se transformă într-un alt proces lung si complex, care consumă mult timp.

   Fetcher este un software de contabilitate, conceput pentru vânzătorii Amazon. La fel ca și Feedback Genius, se integrează în contul Amazon, preia datele(vânzări, cheltuieli etc) direct din backend-ul contului de vânzător, le prelucrează, dupa cum urmează: 

   Fetcher calculează toate valorile critice, cum ar fi profitul, rambursările, cheltuielile plătite per clic(PPC) și taxele și păstrează datele tale în permanență actualizate la fiecare minut. Datele tale sunt apoi afișate pe un tablou de bord simplu, clar și ușor de utilizat. Poți personaliza tabloul de bord astfel încât să poți vedea datele dintr-o privire. De asemenea, face toate calculele pentru tine (deci nu trebuie să petreci ore lucrând la o foaie de calcul).

   Cea mai bună parte este că poate genera rapoarte personalizate. Dorești să urmărești ratele de rambursare în comparație cu alte produse din gama ta? Sigur. Ai nevoie sa efectuezi o analiză a vânzărilor și sa determini cât de mult costă PPC-ul tău? Fără griji. Ai nevoie să generezi o declarație de profit și pierdere profesională (P & L)? Fetcher acoperă și această necesitate. Nu mai privi la foile de calcul Excel! Vei avea mai mult timp să te concentrezi asupra creșterii afacerii tale.


Beneficii cheie:

 • Tablou de bord complet personalizabil
 • Urmărești marjele de profit, cheltuielile publicitare, nivelurile de inventar, taxele de depozitare și multe altele
 • Setează adânc în produsele individuale utilizând funcția de defalcare a produselor și află ce îți plătește costul pe clic per produs

 1. Split Testing and Listing Optimization

   Odată ce ai setat listing-ul Amazon, vrei să te asiguri că acesta este bine optimizat pentru conversii.

   S-ar putea să fi auzit înainte de testarea split A / B. Dacă nu ai făcut-o, este vorba de testarea variațiilor unui anunț sau a unui listing împotriva versiunii originale pentru a vedea de unde vin mai multe vânzări. Marketerii folosesc testări separate pentru a-și îmbunătăți în permanență anunțurile și pentru a se asigura că obțin vânzări la maxim.

   Ca vânzător FBA, listing-ul este ca o reclamă pentru produsul tău. Testarea separată durează manual foarte mult timp și poate fi inexactă.

   Splitly  elimină componenta de eroare umană prin automatizarea procesului prin utilizarea propriului său set de algoritmi pentru a executa teste și pentru a-ți oferi rezultate ușor de citit. Această aplicație web îți permite să iei decizii rapide și ințelepte cu privire la modul de optimizare a listing-urilor tale.

   Indiferent dacă testează titluri, descrieri, bullet-uri sau chiar cuvinte cheie și imagini, Splitly îți permite să testezi diferite variante, astfel încât să îți poți maximiza vânzările.


Beneficii cheie:

 • Amazon a aprobat să permită testarea divizată
 • Poți testa fiecare element din lista ta
 • Prețuri de testare, imagini, titluri, caracteristici, descrieri și cuvinte cheie
 • AI optimizat cu "Profit Peak"
 • Reparare automată pentru produsele tale
 • Urmărirea rangului cuvintelor cheie și datele istorice în timp
 • Cel mai bun mod de urmărire a vânzătorilor(concurenței)
 • Rapoarte privind modul în care înregistrarea ta are performanțe în timp

 1. Rank Tracking tool

   Dacă  ești începător este important  să știi că nu vei face vânzări dacă clienții nu vor putea găsi produsele tale pe Amazon.

   Cât de bine se clasifică produsul tău, va determina câți clienți văd produsele tale atunci când efectuează o căutare. Gândește-te la SEO pentru Google: cât de important este pentru tine să îți optimizezi site-ul pentru a te afișa mai sus în rezultatele căutării? Amazon nu este diferit - clienții caută produse în același mod. Deci, este important să știi care sunt cuvintele cheie pe care le clasifici și care este rank-ul produsului în categoria în care este listat.

   Cash Cow Pro (CCP) este o suită web de instrumente pentru vânzătorii FBA. Pentru scopurile noastre, ne vom concentra în mod special pe instrumentul de urmărire a rankului.

   CCP îți permite să urmărești până la 100 de cuvinte cheie pe lista de produse, ceea ce înseamnă că poți verifica dacă lista ta de produse se clasifică pentru un anumit cuvânt cheie. În caz contrar, coloana "optimizat în căutarea" va avea un NO mare roșu, ceea ce va face ușor să vezi de unde trebuie să optimizezi înregistrarea.

   O altă caracteristică excelentă este posibilitatea de a urmări viziunile și sesiunile de pagini ale produselor direct de la Amazon, ceea ce îți poate oferi o idee despre câte priviri aruncă clienții pe listeling-urile tale. De asemenea, are un instrument de sugestie pentru cuvinte cheie, care oferă sugestii pentru alte cuvinte cheie pentru a optimiza înregistrarea pe baza cuvintelor cheie pe care le urmărești.


Beneficii cheie:

 • Urmărești până la 100 de cuvinte cheie per produs
 • Monitorizează performanța
 • Oferă un instrument de sugestie pentru cuvinte cheie
 • Verifică competitivitatea cuvintelor cheie
 • Are analizator de listare și optimizator

   Rularea unei afaceri FBA Amazon nu trebuie să fie un proces confuz și consumator de timp. Poate fi ușor dacă ai la dispoziție instrumentele potrivite.


   Nu ai nevoie de toate aceste instrumente imediat, dar știind care este valoarea lor pentru tine și pentru afacerea ta, te poate ajuta să decizi ce ai nevoie acum și să identifici modalitățile prin care poți simplifica, eficientiza și îmbunătăți afacerea ta.

Autor: Maxim Gherea, PPC Expert


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published